понеділок, 26 квітня 2021 р.

 

Реферат - короткий виклад змісту одного або декількох документів з певної теми.

Обсяг реферату визначається специфікою теми і змістом документів, кількістю відомостей, практичним значенням (20-24 с).

Структура роботи:

Титульний аркуш - це перша сторінка, на якій вказується міністерство; назва навчального закладу, в якому виконується робота; назва віддалення (кафедри); повна назва теми роботи; прізвище та ініціали студента-дослідника, курс, група, відділення; прізвище, ініціали, вчене звання наукового керівника; рік і місце виконання роботи.

Зміст - сторінка роботи, яка містить назву та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів; заголовки змісту повинні точно повторювати заголовки в тексті і розміщуються один під одним (перелік умовних позначень при необхідності).

Вступ - обґрунтовується актуальність теми, її практична значущість; визначається об'єкт, предмет, мета і завдання дослідження; розглядаються методи, за допомогою яких воно проводилось; розкривається структура роботи, її основний зміст.

Розділи і підрозділи основної частини - проаналізований і систематизований матеріал викладається відповідно до змісту у вигляді окремих розділів і підрозділів (глав і параграфів); кожний розділ висвітлює самостійне питання, а підрозділ окрему частину цього питання; відмічається головна ідея, а також тези кожного підрозділу; розкривається теорія питання та досвід практичної роботи.

Висновки - підсумок проведеної роботи, подаються у вигляді окремих лаконічних положень, методичних рекомендацій, які відповідають поставленим завданням; відмічається не тільки позитивне та недоліки, а також і конкретні рекомендації щодо їх усунення;

Список використаної літератури - відображає обсяг використаних джерел та ступінь вивчення досліджуваної теми; містить бібліографічний опис джерел, використаних студентом під час роботи над темою.

Додатки - не є обов'язковим елементом і не входять до основного ліміту обсягу роботи. однак містять допоміжний матеріал у вигляді зразків анкет, тестів, таблиць допоміжних цифрових даних, схем, графіків, карт, ілюстрованого матеріалу та ін.

Загальні правила оформлення титульного аркуша

Необхідно щоб титульна частина реферату школяра відповідала наступним нормативним вимогам:

1.                      Форма оформлення повинно відповідати вимогам ГОСТ 21.101.97.

2.                      Нумерації дана сторінка не підлягає.

3.                      Текст належить набирати кеглем 14 шрифтом Times New Roman.

4.                      Тему наукової роботи, назва навчального закладу та міністерства потрібно набирати з використанням великих літер.

Для того щоб правильно оформити титульний аркуш реферату в школі, зразок якого затверджено Міносвіти, потрібно включити наступні пункти:

 

1.                      Повна форма назви навчального закладу.

2.                      Назва кафедри.

3.                      Найменування навчальної дисципліни.

4.                      Тема наукової праці.

5.                      Дані учня: прізвище, ім'я та по батькові.

6.                      Курс навчання.

7.                      Потім необхідно визначити форму навчання.

8.                      Номер групи.

9.                      Відомості про наукового керівника: прізвище, ім'я, по батькові.

10.                  Місто.

11.                  У завершенні ставимо дату: вказуємо рік, де була виконана робота.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар