понеділок, 8 листопада 2021 р.

 

Короткий конспект-інструкція

Пошук і заміна тексту.

Для цієї мети призначені команди Знайти , Замінити в меню Виправлення. При виконанні цих команд з'являється діалогове вікно «Знайти й замінити», що має три вкладки Знайти, Замінити, Перейти.

Вкладка Знайти призначена для показу необхідного фрагмента тексту. Цей текст уводиться в поле введення Знайти. У нижній частині вікна знаходяться поля вибору, в яких Ви задаєте напрямок пошуку і різні параметри пошуку (наприклад, враховувати регістр чи ні).




Кнопка Формат відкриває меню, яке містить команди форматування.


Застосування цих команд дозволяє вести пошук з урахуванням формату.

Кнопка Спеціальний викликає список спеціальних символів.

Кнопка Зняти форматування скасовує введені формати.

Для початку чи продовження пошуку необхідно клацнути мишкою на кнопці Знайти далі.

Вкладка Замінити призначена для пошуку і заміни тексту. Тому крім поля введення Знайти вона містить ще поле введення Замінити, а також кнопки Замінити й Замінити всі



У поле Знайти введіть текст, який хочете замінити. У поле введення Замінити введіть текст, на який Ви хочете замінити знайдений. Скасуйте чи призначте формат. Щоб почати пошук, клацніть на кнопці Знайти далі. Клацнувши на кнопці Замінити, зробіть заміну і продовжуйте пошук. Щоб замінити все відразу, клацніть на кнопці Замінити усе.

Пошук і заміна форматів.

Щоб знайти і замінити формат, спочатку видаліть текст із полів уведення Знайти й Замінити. Потім за допомогою кнопки Формат відкрийте меню команд форматування і з їхньою допомогою задайте формат для пошуку і заміни. Потім у звичайному порядку проведіть пошук і заміну фрагментів тексту що мають заданий формат.

Вкладка Перейти .

Вкладка Перейти містить список об'єктів переходу (сторінка, рядок, виноска і т.д.) і поле для введення номера обраного об'єкта. Використання цієї вкладки дозволяє швидко перейти до потрібного об'єкта.







Немає коментарів:

Дописати коментар